röda korset 900x506

Promise inspirationskväll - Ljud och bild

Nu är det dags för vårens andra inspirationskväll för oss i Promise nätverk. Den senaste träffen på temat ”Användarvänlighet” ägde rum hos Ping Pong den 7 februari och blev en välbesökt träff fylld av inspiration och bra diskussioner.

Torsdagen den 11 april bjuder vi in till nästa inspirationskväll, denna gång hos Röda Korset på temat “Ljud och utbildning”. Under kvällen kommer Röda Korset visa en av sina senaste produktioner av interaktiv webbkurs för oss. Dessutom presenterar kompositören Klas Wahl och produktionsbolaget Filt olika case som visar när ljud fungerar som en bärare av budskapet i kursproduktioner.

Klas Wahl – Filmmusikkompositör

Klas Wahl är kompositör av musik till filmer, TV-serier, e-learning-produktioner samt listettor på engelska danslistan. Klas kommer förklara hur man kan arbeta med specialskriven musik och effektljud i samband med utbildning. Klas visar även hur man kan arbeta om produktionen så att budskapet bärs av musiken. Dessutom ger han exempel på vanliga budgetnivåer samt hur lång tid det brukar ta att få fram specialskriven musik till en utbildningsproduktion.
Mer om Klas 

Anders Elfström – VD produktionsbolaget Filt

Vad kostar det att göra en avancerad podd? Anders Elfström från produktionsbolaget Filt kommer berätta om podcast och redaktionell radio samt vad som särskiljer de två formaten. Anders går även igenom hur man får fram budskapet genom ett historieberättande som har ett relevant underhållningsvärde för målgruppen. Med praktiska exempel diskuteras kvalitetsbegreppet. Vad är bra kvalitet? Vilken effekt får man med högre kvalitet?
Mer om Filt

Johanna Casimiro och Helena Sandström – Svenska Röda Korset

Svenska Röda Korset har utvecklat en interaktiv webbkurs/upplevelse i första hjälpen. Johanna och Helena delar med sig av lärdomar från projektet. Ljud används i produktionen som förstärkning av budskapet och för effekter.
Mer om Röda Korset

Det kommer bli ett ypperligt tillfälle för er medlemmar att nätverka, inspirera varandra och dela kunskaper och erfarenheter kring aktuella ämnen. Vi bjuder på dryck och tilltugg. Begränsat antal platser, föranmälan krävs därför. Icke-medlemmar är välkomna i mån av plats.

Varmt välkomna!

Senaste nytt

  • Prenumerera på nyhetsbrev

Obligatorisk